BEDENKTIJD, HERROEPINGRECHT EN GARANTIE

 

Wanneer een product niet voldoet aan uw verwachting, dan kunt u het binnen 14 dagen terugsturen en zullen wij het volledige bedrag aan u terug overmaken. De kosten voor het terugsturen zijn voor eigen rekening tenzij het om een defect product gaat.

 

De herroepingtermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

 • Waarop het artikel in uw bezit is.
 • Bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop u het laatste artikel hebt ontvangen.
 • Bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop u het laatste onderdeel hebt ontvangen.

U maakt gebruik van het herroepingrecht door:

Contact op te nemen met één van onze medewerkers via telefoon of mail en ons retourformulier in te vullen en mee te sturen met het pakket (klik hier om het formulier te downloaden)

U kunt het artikel alleen terug sturen als:

 • Het artikel ongebruikt en compleet is.
 • In de originele staat en in fabrieksverpakking.
 •  Bij zichtbare schade, kunnen wij u aansprakelijk stellen.
 • U het retourformulier heeft ingevuld

 

Bestelling annuleren:

 • U kunt in overleg uw bestelling annuleren (als het nog niet verzonden is) neem contact op met een van onze medewerkers via telefoon of mail:
 • Tel: +31 (0)78 6316312
 •  Mail: webshop@hengelsportzaak.com


 Artikel defect, incompleet, of beschadigd ontvangen:

 • Heeft u een defect artikel ontvangen of is dit kapot gegaan?

 Meld uw klacht! Als het mogelijk is, zorgen wij er voor dat het vervangende product of de missende onderdelen direct naar u worden opgestuurd.

 • Tel: +31 (0)78 6316312
 • Mail: webshop@hengelsportzaak.com

 

Garantievoorwaarden

 

Wettelijke garantie

Op alle artikelen die u bij ons koopt zit een wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel bij levering in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren moet functioneren. Naast de wettelijke garantie kijken we ook naar de economische levensduur van het artikel, want het ene product gaat langer mee dan het andere.

 

Economische levensduur

 • UNETO-VNI heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde levensduur van een groot aantal artikelen. Deze lijst kunt u ook raadplegen als u benieuwd bent naar de economische levensduur van uw artikel via uneto-vni.nl.

 

Wanneer is een product niet goed?

 • Een artikel is niet goed als het niet compleet is, beschadigd, het kapot is of het niet goed doet.

 

Fabrieksgarantie

 • Naast de wettelijke garantie geldt voor sommige artikelen ook fabrieksgarantie. Dit is een aanvulling op de wettelijke garantie die u al heeft. Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor een jaar. Kijk voor meer informatie over de fabrieksgarantie in de informatie van de fabrikant bij het artikel.

 

Uw rechten tijdens de garantieperiode

Als een artikel niet naar behoren functioneert binnen de toepasselijke garantietermijn, zoeken we zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Bijvoorbeeld door een gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van uw aankoopbedrag.
  Is het probleem met het artikel uw eigen schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van het aankoopbedrag.
 Heeft u het artikel normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw vergelijkbaar product of teruggave van het aankoopbedrag.

 

Garantiebewijs

 • De  factuur van uw bestelling is tevens het garantiebewijs van uw aankoop. Als u aanspraak wilt maken op de garantie, dan vragen wij om een kopie van de factuur. Bij sommige producten wordt ook een garantieboekje meegeleverd. Daarin kunt u de voorwaarden nalezen.

 

Bijzonder toevoeging garantie met betrekking tot hengels:

 • Hengels zijn gemaakt van glasfiber/carbon en kunnen onder de juiste constante spanning heel veel hebben. Echter is het belangrijk om te weten dat wanneer een hengeltop met de hand of via de lijn wordt krom getrokken onder een hoek van minder dan 45 graden, dan kan deze breken.  Niet omdat de kwaliteit slecht is, maar omdat de hengel buigt in een hoek waar deze niet voor gemaakt is.
   Trek dus tijdens het optuigen van je hengel nooit in de lengte van de hengel aan de lijn., de kans dat de hengel breekt in deze stand is groot. Zeker bij hengels met een dunne top.

Dit geldt ook bij het drillen van een vis, nooit de hengel uiterst ver naar achteren halen.

 

Veel ogen van hengels hebben een keramische voering, dit is soms kwetsbaar en kan bij een tik, of het vallen van uw hengel scheuren of kapot gaan. Een kapotte voering van een oog tijdens gebruik is geen garantie! Wel kunnen deze ringen en/of topogen gemakkelijk door ons vervangen/gerepareerd worden.

 

 

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.